Húsvéti sonkás sertéskaraj

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Sonkás, tejfölös és természetesen tojásos étel a minden jóval ellátott a húsvéti sertéskaraj. Felszeleteljük a húst, megkenjük a töltelékkel majd eredeti formában visszatesszük a sütőbe.

Vigyázat, nagyon finom!

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 20 dkg füstölt sonka,
  • 1 dl fehérbor,
  • 5-5 dkg vaj és liszt,
  • 3 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,

Húsvéti sonkás sertéskaraj recept

  1. A kicsontozott karajt megsózzuk, megszórjuk borssal, forró olajban gyorsan átsütjük, és leöntjük kevés borral.
  2. Közben a vajat felolvasztjuk, és hozzá tesszük a lisztet, majd a világos rántást felengedjük tejjel.
  3. Habverővel simára keverjük, és beletesszük a darált sonkát.
  4. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, végül a habbá vert fehérjét.
  5. A félig megsült húst felszeleteljük, megkenjük az elkészített sonkás krémmel, és eredeti formájába visszatesszük.
  6. Az így kialakított karaj alakú húst olajozott tepsibe fektetjük, tetejét megkenjük a maradék krémmel, meghintjük reszelt sajttal, és készre sütjük.
  7. Óvatosan szeleteljük, hogy szép formájú legyen a tálon!
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Húsvéti sonkás sertéskaraj
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =