Húsvéti sonkás sertéskaraj

Recept:

Sok-sok palacsinta recept után következzen egy húsétel. Sonkás, tejfölös minden jóval ellátott a húsvéti sertéskaraj. Vigyázat, nagyon finom!

A kicsontozott karajt megsózzuk, megszórjuk borssal, forró olajban gyorsan átsütjük, és leöntjük kevés borral. Közben a vajat felolvasztjuk, és hozzá tesszük a lisztet, majd a világos rántást felengedjük tejjel. Habverővel simára keverjük, és beletesszük a darált sonkát. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, végül a habbá vert fehérjét. A félig megsült húst felszeleteljük, megkenjük az elkészített sonkás krémmel, és eredeti formájába visszatesszük. Az így kialakított karaj alakú húst olajozott tepsibe fektetjük, tetejét megkenjük a maradék krémmel, meghintjük reszelt sajttal, és készre sütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 20 dkg füstölt sonka,
  • 1 dl fehérbor,
  • 5-5 dkg vaj és liszt,
  • 3 dl tej,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • őrölt bors,

Tálalás

Óvatosan szeleteljük, hogy szép formájú legyen a tálon!

Trükk

Ebben az ételben az a trükk, hogy nagyon sok vele a macera. De megéri!

Hasonló receptek

Recept kategória: Sertés receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 + nyolc =