Hirtelen sült máj

Sült sertésmáj, májA hirtelen sült májhoz használt étkezési keményítő lényegesen egészségesebb mint a búzaliszt, mártások, levesek és öntetek sűrítéséhez kiváló!

Tésztával együtt tálaljuk ezt a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt.

Hirtelen sült máj elkészítése, hozzávalói

4 személyre kb.: 60 perc alatt elkészíthető

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésmáj,
  • 1 fej saláta,
  • 20 dkg üvegtészta,
  • 4 evőkanál olaj,
  • étkezési keményítő,
  • őrölt gyömbér,
  • szójamártás.

Hirtelen sült máj elkészítése

  1. Csíkokra vágjuk a májat és étkezési keményítőbe forgatjuk.
  2. Üvegtésztát leforrázzuk, majd kb.: 5 perc múlva leszűrjük.
  3. A megtisztított salátát leveleire szedjük, és összetépkedjük nagyjából egyenlő nagyságú darabokra.
  4. Az olajat egy nagy serpenyőben addig hevítjük, amíg nem kezd “gőzölögni”.
  5. Ekkor belerakjuk a májat jól elkeverjük és kissé átsütjük.
  6. Hozzáadjuk a salátalevelet és 3-4 percig együtt kevergetjük.
  7. Gyömbérrel és szójamártással ízesíthetjük.
  8. Végül belekeverjük a tésztát, átforrósítjuk és tálaljuk.

Hasonlók

Kategória: Sertés receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét − tizenkettő =