Disznótoros rakott metélt

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A disznótoros rakott metélt alapja a sertéshús és a sertésmáj. Tepsiben készítjük, de a sütés előtt a tésztát kifőzzük, a húst és a májat megpároljuk. Utóbbiakat aztán ledaráljuk…

Disznótoros rakott metélt recept

Hozzávalók

  • 40 dkg széles metélt,
  • 25 dkg sertéshús,
  • 25 dkg sertésmáj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 tojás,
  • 3 dl tejföl,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • néhány szem bors,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • pirospaprika,
  • majoránna,
  • őrölt bors,
  • só.

Disznótoros rakott metélt elkészítése

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük, majd kevés olajjal összekeverjük.
  2. A húst, majd a májat hagymával, fokhagymával, egész borssal és sóval ízesített vízben puhára pároljuk.
  3. A főzőlében hagyjuk kihűlni, majd a húst a májjal együtt ledaráljuk.
  4. Az olajban kevés apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a darált anyagokat, pirospaprikával, majoránnával, borssal fűszerezzük, és jól átpirítjuk.
  5. Összekeverjük a kihűlt tésztával, a tojássárgákkal, a tejföllel, végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  6. Kiolajozott, morzsával kihintett tepsibe töltjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben, Sertés receptek, Tészta receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =