Debreceni töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta esetén joggal merül fel a kérdés: mitől debreceni ez az egytálétel? Attól, hogy miután elkészült, debreceni kolbásszal tálaljuk el az egyébként hagyományos módon készített töltött káposztát.

Remek választás karácsonyra, vagy szilveszterre, nem kell attól félni, hogy nem tudod elkészíteni. Az alábbi recept részletes leírásának és a pontos mennyiségeknek köszönhetően végigvezet a káposzta étel elkészítésén.

Rotyog a töltött káposzta!

Debreceni töltött káposzta recept

Hozzávalók

  • 35 dkg sertésdagadó,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 4 db káposztalevél,
  • 30 dkg angolszalonna,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 pár debreceni kolbász,
  • 6 dkg rizs,
  • 4 tojás,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • fél csokor kapor,
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Debreceni töltött káposzta elkészítése

  1. A darált húst összekeverjük a félig megpárolt rizzsel, a kiolvasztott füstölt szalonna és a pirított hagyma felével, a zúzott fokhagymával, borssal, sóval, pirospaprikával.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk, és a szokásos módon megtöltjük a káposztaleveleket.
  3. A maradék füstölt szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagyma másik felét, megszórjuk pirospaprikával, és kevés
    vízzel felengedjük.
  4. Beletesszük a káposztát, őrölt köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, rátesszük a töltelékeket, és a négy részre vágott angolszalonnát.
  5. Fedő alatt készre főzzük, majd a töltelékeket a szalonnával együtt kiszedjük.
  6. Helyükre a debreceni kolbászt tesszük és még 10 percig pároljuk a hozzáöntött tejföllel és a finomra vágott kaporral.
  7. Tálaláskor a kolbászt és az angolszalonnát a töltelék tetejére helyezzük.

Hasonló receptek

  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept […]
  • Kolozsvári rostélyosKolozsvári rostélyos A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha […]
  • Hegyaljai tarkabablevesHegyaljai tarkabableves A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói - a tarkabab mellett - a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes […]
  • Tepsis húsos káposztaTepsis húsos káposzta Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű […]
  • Rakott krumpli kolbásszalRakott krumpli kolbásszal A rakott krumpli kolbásszal, tojással és tejföllel készül, a magyar konyha egyik hagyományos étele. A recept képekkel és részletes […]
Posted in Egytálételek, Sertés receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 − kilenc =