Debreceni nyárs

A nyárson sütés hagyományosan a szalonnasütést jelentette és még a mai napig vannak olyanok, akik ragaszkodnak ehhez a hagyományhoz. Szalonna, hagyma és szabadban rakott tűz parázsa. Vannak olyan ínyencek a témában, akik már valamilyen kolbásszal variálják a nyársat: szalonna, hagyma és egy karika kolbász. Ez a sor váltakozik, amíg a nyárs engedi. A debreceni nyárs is egy hasonló ötlettel készül, a külölegességét talán a mustáros olaj adja. Hogy az mihez kell? Lássuk a receptet!

Debreceni nyárs receptje

Hozzávalók

50 dkg debreceni kolbász,
2 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
2 evőkanál mustár,
1,5 dl olaj,
őrölt bors,
só.

Debreceni nyárs elkészítése

A debreceni ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és hagymával, paprikával, paradicsommal váltakozva nyársra szúrjuk.
Megsózzuk, meghintjük borssal, majd megkenjük olajjal kevert mustárral. Parázs fölött gyakran forgatva megsütjük, közben a mustáros olajjal kenegetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy − 2 =