Debreceni nyárs

A nyárson sütés hagyományosan a szalonnasütést jelentette és még a mai napig vannak olyanok, akik ragaszkodnak ehhez a hagyományhoz. Szalonna, hagyma és szabadban rakott tűz parázsa. Vannak olyan ínyencek a témában, akik már valamilyen kolbásszal variálják a nyársat: szalonna, hagyma és egy karika kolbász. Ez a sor váltakozik, amíg a nyárs engedi. A debreceni nyárs is egy hasonló ötlettel készül, a külölegességét talán a mustáros olaj adja. Hogy az mihez kell? Lássuk a receptet!

Debreceni nyárs receptje

Hozzávalók

50 dkg debreceni kolbász,
2 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
2 evőkanál mustár,
1,5 dl olaj,
őrölt bors,
só.

Debreceni nyárs elkészítése

A debreceni ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és hagymával, paprikával, paradicsommal váltakozva nyársra szúrjuk.
Megsózzuk, meghintjük borssal, majd megkenjük olajjal kevert mustárral. Parázs fölött gyakran forgatva megsütjük, közben a mustáros olajjal kenegetjük.

Hasonlók

  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a […]
  • Különleges rablóhúsKülönleges rablóhús Amikor kész a rablóhús, azaz átsült a barack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral […]
  • VadászgrillVadászgrill Őzhús és alma viszi a prímet a vadászgrill készítése során. Ezzel az étellel a […]
  • Cserkészkolbász szalonnábanCserkészkolbász szalonnában Így készül a cserkészkolbász szalonnában: nyárson sültek jellegzetessége, hogy a húst […]
  • Debreceni töltött káposztaDebreceni töltött káposzta Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. Remek […]
  • Nyárson sült halNyárson sült hal A nyárson sült hal receptje szerint váltakozva nyársra húzzuk a paprikát, a […]
  • Csirkemell nyársonCsirkemell nyárson A csirkemell nyárson receptje tartalmaz gombát és szalonnát sőt, csirkemájat is! Tessék […]
  • Házias rakott burgonyaHázias rakott burgonya A házias rakott burgonya (rakott krumpli) 20 perc alatt megsül, és tele van magyaros […]
Posted in Sertés receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 + tizenegy =