Csülök Pékné módra

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Az alábbi képen valóban a csülök pékné módra van tálalva, ám a csülök sajnos nem látszik a tálalás következtében: ott lapul a tál alján, szépen felszeletelve, átsütve. Azt, hogy mi a Pékné módra, az egyik báránycomb receptünknél kitárgyaltuk, tehát most nem tesszük. A csülköt egy kicsit előre kell sütni, mert lassabban sül át mint a többi hozzávaló. Mielőtt teljesen kész… inkább olvassák el a teljes receptet!
Sertéscsülök pékné módra

Csülök Pékné módra receptje

Hozzávalók

2 db sertéscsülök,
1,5 kg burgonya,
20 dkg vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
1,5 dl olaj,
só, őrölt fehérbors.

Csülök Pékné módra elkészítve

A megtisztított sertéscsülköket megmossuk, besózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük olajjal, kevés vizet öntünk alá, nem túl forró sütőben megsütjük.
Gyakran megöntözzük saját levével, és többször megforgatjuk.
Közben megtisztítjuk a krumplit, és a hagymát, cikkekre vágjuk.
Mielőtt a hús teljesen megpuhul, mellé tesszük a hagymát, és krumlit, meghintjük borssal, pecsenyelével gyakran megöntözzük, és készre sütjük.
Tálaláskor szeletekre vágjuk a kicsontozott csülköt, ráhalmozzuk a hagymát, és a krumplit, meglocsoljuk pecsenyelével, és petrezselyemmel diszíthetjük.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben, Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =