Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Borban párolt sonka receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • néhány szem bors,
  • 1 babérlevél,
  • 1 dl száraz vörösbor,
  • 1 dl cherry,
  • fél citrom,
  • só.

Pároljunk borban sonkát!

  1. A füstölt sonkát kevés vízben a karikára vágott répákkal, a zellerrel, a borssal és a babérlevéllel fedő alatt puhára főzzük.
  2. Amikor megfőtt, a főzőléből kivesszük, és forró sütőben átsütjük.
  3. A főzőlé tetején lévő zsiradékot egy edénybe leszedjük, a bort hozzáöntjük és besűrítjük.
  4. A tűzről levéve hozzáöntjük a cherryt, és néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a felszeletelt sonkára öntjük.

Hasonló receptek

  • Egészben párolt sertésmájEgészben párolt sertésmáj Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával […]
  • Mustáros sertéscombgombás raguvalMustáros sertéscombgombás raguval Egyben sütjük meg a szaftos, mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a […]
  • Húsvéti sonkás sertéskarajHúsvéti sonkás sertéskaraj Recept: Sok-sok palacsinta recept után következzen egy húsétel. Sonkás, tejfölös minden jóval ellátott a húsvéti sertéskaraj. Vigyázat, […]
  • BorlevesBorleves A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb […]
  • Különleges rablóhúsKülönleges rablóhús Amikor kész a rablóhús, azaz átsült a barack és a hús, akkor egy kevés áfonyalekvárral még tovább lehet bolondítani.
Recept kategória: Sertés receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − tizenöt =