Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Borban párolt sonka receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • néhány szem bors,
  • 1 babérlevél,
  • 1 dl száraz vörösbor,
  • 1 dl cherry,
  • fél citrom,
  • só.

Pároljunk borban sonkát!

  1. A füstölt sonkát kevés vízben a karikára vágott répákkal, a zellerrel, a borssal és a babérlevéllel fedő alatt puhára főzzük.
  2. Amikor megfőtt, a főzőléből kivesszük, és forró sütőben átsütjük.
  3. A főzőlé tetején lévő zsiradékot egy edénybe leszedjük, a bort hozzáöntjük és besűrítjük.
  4. A tűzről levéve hozzáöntjük a cherryt, és néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a felszeletelt sonkára öntjük.

Hasonlók

Posted in Sertés receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 3 =