Böllér reggelije

Recept:

Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket.

A sertés dagadót nagyobb kockákra, a májat hosszában, csíkokra vágjuk. Zsírt hevítünk serpenyőben, beletesszük a dagadót, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és erős tűzön szép pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd. Ekkor beletesszük a májat, kevés majoránnával megszórjuk, és tovább pirítjuk. Ráöntjük a megsózott, és elkevert tojást, és lágy rántottává sütjük.

Hozzávalók

  • 40 dkg sertésdagadó,
  • 30 dkg sertésmáj,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • só,
  • majoránna,
  • 4 tojás.

Tálalás

Természetesen friss, fehér kenyérrel.

Trükk

Disznóöléskor a friss alapanyagokból igazán finom.

Hasonlók

Kategória: Sertés receptek Címkék: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + tizennégy =