Bakonyi sertésszelet

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Közkedvelt, finom főétel a Bakonyi sertésszelet, mely a tejfölös-szalonnás-gombás ragutól kapja meg az egyediségét. A recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a húst elősütjük…

Az étel elkészítése során habarást is kell készíteni! Lássuk a receptet:

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 – 3 evőkanál olaj
  • 8 dkg füstöltszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 12 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • pirospaprika

A Bakonyi sertésszelet elkészítése

  1. A húst nyolc egyforma szeletre vágjuk, kiveregetjük, megsózzuk és kevés forró olajban elősütjük.
  2. A szeleteket lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és fedővel letakarva puhára pároljuk.
  3. Serpenyőben üvegesre pirítjuk a kockákra vágott szalonnát, zsírjában aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a szintén kockára vágott gombát hozzátéve megpároljuk.
  4. Megszórjuk pirospaprikával és azonnal felengedjük a puhára párolódott hús levével.
  5. Tejfölös habarással besűrítjük, és jól átforraljuk.
  6. Tálaláskor a szalonnás, gombás mártást a hússzeletekre öntjük, galuskával tálaljuk.

Egy finom Bakonyi sertésszelet ebédre, vagy akár vacsorára?

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Gombás receptek, Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 7 =