Sertéspörkölt hagyományos receptje

Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint…

Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Malacaprólék-leves

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

Párolt vese velővel

Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Egészben párolt sertésmáj

Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Sertésmájszeletek szalonnával

A szalonna kisült zsiradékában fogjuk a sertésmájszeleteket megsütni. Hamar kész, laktató ételt fogunk készíteni, amit sült burgonyával fogunk tálalni.

Székelygulyás

Székelygulyás

Savanyúkáposztából és sertáshúsból készítsünk egy finom székelygulyást!

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal

Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem szereti mindenki, de ez nem is baj. Ha elkészíted, tegyél tálaláskor italt is az asztalra, mert a savanyú étel után megszomjazik az ember!