Köröm, füle, farka pörkölt

Köröm, füle, farka pörkölt

Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk… Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Velőrózsa rántva

A megtisztított sertés velőt pogácsa alakúra formáljuk, hagyományos módon bundázzuk, forró olajban kisütjük és sült krumplival, tartármártással tálaljuk.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Disznótoros rakott metélt

A disznótoros rakott metélt alapja a sertéshús és a sertésmáj. Tepsiben készítjük, de a sütés előtt a tésztát kifőzzük, a húst és a májat megpároljuk…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Pirított vese gombával

Serpenyőben kisütjük a szalonnát,majd annak a zsírjában finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a vesét, majd a vékony szeletekre vágott gombát…

Vastag kolbász

Paprikás vastag kolbász

A disznóvágásra a gazdának mindig van egy jó kolbász receptje. De ha még sincs kéznél, elmondjuk mi hogy készítjük a paprikás vastagkolbászt.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Pirított vese velővel

Amikor a pirított vesevelőt készítjük, a veséből tisztításkor a fehér részeket alaposan távolítsuk el! Aki nem jár el kellő körültekintéssel az előkészületekkor, annak könnyen élvezhetetlen lesz az étele!

Ínycsiklandó sült oldalas

Palócos oldalas zöldbabbal

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük: Palócos oldalas Hozzávalók 80 dkg oldalas 60 dkg zöldbab 2-3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré kaukkfű pirosparika őrölt bors […]

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Sült karaj parasztosan, tepsiben készítve

Egyben fogjuk megsütni a karajt, és csak utána szeleteljük fel. Először tepsibe tesszük, meglocsoljuk forró zsiradékkal, majd kevés vízzel betesszük a sütőbe… Talán a nevéből is kiderül, ez egy szalonnás, hagymás húsétel lesz:

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Bakonyi sertésszelet

Közkedvelt, finom főétel a Bakonyi sertésszelet, mely a tejfölös-szalonnás-gombás ragutól kapja meg az egyediségét. A recept elkészítését azzal kezdjük, hogy a húst elősütjük…

Sült oldalas receptje

Vörösboros sült oldalas

A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Mustáros sertéscombgombás raguval

Egyben sütjük meg a szaftos, mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a burgonyát. Sütés közben borral locsolgatjuk!

Sertéspörkölt hagyományos receptje

Sertéspörkölt hagyományos receptje

Sertéscombból, vagy lapockából, hagyományos módon készítjük az egyik legnépszerűbb ételünket, a sertéspörköltet. Van pár tippünk, hogy legyen finomabb!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítve

Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell figyelni, hogy a máj hamarabb elkészül mint a hús, azaz később kell a lábasba tenni!

Csülök, Sertéscsülök csontozva

Káposztás sertéscsülök

A káposztás sertéscsülök receptünk elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel…

Sertéscsülök

Sertéscsülök tormamártással

A magyar konyha hagyományosan népszerű étele a csülök, érdemes megkóstolni az itt bemutatott tejfölös tormamártással is!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Körtés sertéskaraj tepsiben receptje

Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni.

Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Marhahús ribizlimártással receptje

Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát tegyünk a vízbe és úgy főzzük puhára a húst!

Sajtos karaj krumpli ágyon receptje

Sajtos karaj krumpli ágyon

Sertés karaj, krumpli és sajt a fő összetevője, a rozmaring a fűszere ennek a tepsis rakott – és nem utolsósorban sajtos – ételnek. Gyorsan elkészíthető egyszerű recept.

sült csirke recept

Sörös-sajtos csirke

A sörös-sajtos csirke egy tálban készül a körettel, ami ebben az esetben rizs lesz. Hogy az ízek a húsban maradjanak a párolás alatt, a csirkehúst egy kicsit elősütjük forró olajban. Tovább a részletes recepthez…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Sertéssült

Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, hagyományos, hagymás recept.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Sült oldalas receptje

Sült sertésoldalas

Sült sertésoldalas receptünkben nem használunk a manapság oly divatos fűszersókból. A hagyományos elkészítési módszerrel is rendkívül finom lesz a puhára sült oldalas!

Csirkecomb szilvamártással receptje

Csirkecomb szilvamártással

Szárnyas recept gyümölccsel megbolondítva: a csirkecomb szilvamártással egy gyümölcsös húsétel, ami sokunk kedvence, akik a sós ízek mellett szeretik a különleges sülteket is. Így kell elkészíteni!

Rácponty | Halas receptek

Rácponty

A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, viszonylag magas kalóriatartalmú húsétel.