Kedvenc receptek: sütemények, ételek, italok

Zöldséges kacsa

A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk rá, lefedjük, és sütőbe téve…

Kedvenc receptek: sütemények, ételek, italok

Kacsasült aszalt szilvával

A megtisztított kacsa belsejébe kerül az aszalt szilva, együtt sülnek meg. Ha van egy kis maradék húslevesünk, azt is felhasználhatjuk a recepthez.

Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Jércemell roston

Az alábbi recept szerint roston készített jércemell nagyon finom currys rizzsel, de rizibizi vagy bármilyen saláta is adható mellé köretként.

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu

Rántott pontyfilé tartármártással

A karácsonyi terített asztalok gyakori szereplője a rántott hal. A tartárt a recept szerint magunk készítjük, de ha megcsúsztunk a sütéssel-főzéssel, akkor a majonézből…

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu

Pontyszelet tejfölben sütve

Tepsi rakott halételünk egyszerűen készül, az ízesített pontyszeleteket egy tepsiben fűszerezzük, betakarjuk, majd sütőben megsütjük.

Sertéspörkölt hagyományos receptje

Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint…

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu

Rizses halragu

Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar ismét rántott halaf ennei, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét.

Pulyka, sült pulyka egészben

Csemege pulykasült

A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi recept ötlet a csemege pulykasült.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Malacaprólék-leves

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

gomba, gombás étel, csiperkegomba, csiperke alapanyag

Libamájjal töltött gombafejek

A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó recept ötlet egy ünnepi ebédre?

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Erőleves fácánból

Ehhez az erőleveshez nem csak fácánhúst, hanem más vad húst, (szarvast, vagy őzt) is használunk. Utóbbit darálva tesszük az ételbe.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Párolt vese velővel

Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Egészben párolt sertésmáj

Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is…

Kedvenc receptek: sütemények, ételek, italok

Főtt libamell tejszínes tormamártással

Füstölt libamellet használunk az ételhez, melyet meg is főzünk. Ezután állítjuk össze a hidegtálat, ami remek vendégváró különlegesség ünnepi asztalokra is.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Sertésmájszeletek szalonnával

A szalonna kisült zsiradékában fogjuk a sertésmájszeleteket megsütni. Hamar kész, laktató ételt fogunk készíteni, amit sült burgonyával fogunk tálalni.

saláták, saláta receptek, saláta receptje

Pulykasaláta

A főtt pulykamellhez krumplit és zellert főzünk, majd szeletelés után összekeverjük a többi alapanyaggal és a hűtőben érleljük.

Kedvenc receptek: sütemények, ételek, italok

Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva

Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Belsőség pörkölt

Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az alapanyagokhoz, de manapság nem lehetetlen máskor is beszerezni.

Székelygulyás

Székelygulyás

Savanyú káposztából és sertéshúsból készítsünk egy finom székelygulyást, melyet úgy is emlegetnek, hogy székelykáposzta. A recept képpel, pontos instrukciókkal és mennyiségekkel olvasható, így könnyen elkészíthető.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal

Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem szereti mindenki, de ez nem is baj. Ha elkészíted, tegyél tálaláskor italt is az asztalra, mert a savanyú étel után megszomjazik az ember!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Savanyú vetrece sertésszívből

A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.