Nyúlpástétom

Recept:

Hogy történt magam sem értem, de húsvéti ételeink közé felvettük a nyúlpástétom receptjét. Talán nem véletlenül…

A kockára vágott húsokat, a szalonnát, a hagymát finomra daráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a konyakot és a bort. Kivajazunk egy magas falú, hosszúkás formát, kibéleljük a leveles tészta háromnegyedével úgy, hogy pereme maradjon, és beletesszük a töltelék egyharmadát. Rátesszük a főtt tojásokat, és a töltelék fennmaradó részét. Befedjük a maradék leveles tésztával, és a széleket összecsípjük. Fakanállal legalább 3 kis lyukat fúrunk a pástétom közepébe, bekenjük a tésztát a felvert, és 1 evőkanál vízzel elkevert tojással, 15 percig forró, 45 percig közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Hagyjuk kihűlni, pihentetjük. 24 órára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk a formából és felszeleteljük.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles vajas tészta,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 20 dkg csont nélküli nyúlhús,
  • 10 dkg szalonna,
  • 20 dkg darált borjú- vagy sertéshús,
  • 6 főtt tojás,
  • 5 cl konyak
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 2-2 evőkanál vaj és összevágott petrezselyem,
  • 1 kávéskanál őrölt rozmaring,
  • fél kávéskanál őrölt szerecsendió,
  • vaj, egy felvert tojás a sütéshez,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

24 órára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk a formából és felszeleteljük.

Trükk

A nyúlpástétomot tálalás előtt legalább egy napig tartsuk a hűtőben.

Hasonlók

  • Farsangi részeges csirkeFarsangi részeges csirke Recept: Farsang révén maradunk az időszak ételeinél, a farsangi részeges csirkével […]
  • Halleves karácsonyraHalleves karácsonyra Recept: A halászlé inkább való főételnek számít, önmagában is megállja a helyét. A […]
  • Rakott makaróniRakott makaróni Recept: Az új év első napjaiban tészta napok jönnek a kedvenc receptek weboldal […]
  • Milánói ropogósMilánói ropogós Recept: Hamarosan elkezdjük készülődésünket Valentin napra. Addig  a milánói ropogóst […]
  • Húsvéti rántott bárányHúsvéti rántott bárány Recept: A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, […]
  • Meglepetés szeletek receptjeMeglepetés szeletek receptje A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. […]
  • Fóliában sült borjúcsülökFóliában sült borjúcsülök Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a […]
  • Vendégváró borjúszegyVendégváró borjúszegy A borjúszegyet mindenféle finomsággal fogjuk megtölteni, majd gyakran locsolgatva […]
Kategória: Nyúl receptek Címkék: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc + 8 =