Vendégváró borjúszegy

A marhaszegyről egy lencseleves kapcsán már beszéltünk. Most egy töltött borjúszegy kerül sorra, melyet mindenféle finomsággal fogunk megtölteni, majd gyakran locsolgatva sütőben megsütjük.

Vendégváró borjúszegy receptje

Hozzávalók

  • 1 kg borjúszegy,
  • 20 dkg finommetélt,
  • 15 dkg gomba,
  • 10 dkg sonka,
  • 6 dkg vaj,
  • 8 dkg sajt
  • 2 tojás,
  • 4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Vendégváró borjúszegy elkészítése

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és 3 dkg vajban megpirítjuk.
  3. A sonkát is vékony csíkokra vágjuk.
  4. A tésztát a maradék felolvasztott vajra tesszük, hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a reszelt sajtot, és a tojásokat.
  5. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
  6. A töltésre előkészített, felszúrt borjúszegybe töltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk.
  7. Megsózzuk, tepsibe tesszük, olajjal leöntjük, és sütőben gyakran locsolgatva megsütjük.
  8. Sült burgonyával és vajas zöldborsóval tálaljuk.

A sütés után a húst 15-20 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A sült burgonya készítésénél a lehető legminimálisabb olajat használjuk. Ma már van erre lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 1 =