Paradicsomos borjúszelet

Recept:

Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek.

A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és lassú főzéssel puhára főzzük.

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 5-5 dkg liszt és cukor,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 6 dl paradicsomlé,
  • fél citrom héja,
  •  só.

Tálalás

Vajas galuskával vagy vajas metélttel tálaljuk.

Trükk

Paradicsomos, olaszos, finom.

Hasonló receptek

  • Csirkés garnélás tészta receptjeCsirkés garnélás tészta receptje A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
  • Borjúszelet libamájjal töltveBorjúszelet libamájjal töltve Recept: A borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept - ha az összetevőkből […]
  • Illatos borjúszeletIllatos borjúszelet Recept: A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. A borjúcombból 4 szeletet vágunk. Megsózzuk, […]
  • Fóliában sült borjúcsülökFóliában sült borjúcsülök Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a csomagot! Így készül a fóliában sült […]
  • Borjúbecsinált almávalBorjúbecsinált almával Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!
Recept kategória: Marha receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × 4 =