Meglepetés szeletek receptje

A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból sült finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi, ezért is adjuk közre tavasszal. A rostélyos ételekről konyhatechnológia rovatunkban is említést teszünk! A rostélyt használat előtt – ha nem alufóliában sütünk – olajozzuk be, nehogy a rostélyos rásüljön!

Meglepetés szeletek receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 2 főtt tojás,
  • 10-10 dkg füstölt sonka és ecetes uborka,
  • 8 dl olaj,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Meglepetés szeletek elkészítése

  1. A borjúcombból szép nagy szeleteket vágunk, és jól kiveregetjük.
  2. Megsózzuk, borssal meghintjük.
  3. Mindegyik szeletre negyedekre vágott főtt tojást, csíkokra vágott ecetes uborkát és sonkát helyezünk.
  4. A szeleteket összegöngyöljük, és darabonként olajjal megkent fóliába csomagoljuk.
  5. Rostélyra helyezve kb 15 percig sütjük, majd a fóliából kibontjuk és tálaljuk. Felszeletelve, idénysalátával tálaljuk.

Most fóliába csavartuk rostélyosunkat, de itt van egykét jó tanács, ha nem így teszünk: Roston sütés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − tizenhárom =