Marhahús ribizlimártással receptje

Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát tegyünk a vízbe és úgy főzzük puhára a húst!

Mi így készítjük ezt a marhahúsos receptet:

Marhahús ribizlimártással receptje

Hozzávalók

  • 4 szelet főtt marhahús,
  • 40 dkg leszemezett ribizli,
  • 1 evőkanál margarin,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • cukor,
  • citromlé.

Főtt marhahús ribizlimártással elkészítése

  1. A ribizli felét összeturmixoljuk, a másik felét citromlével és cukorral ízesített vízben (lepje el a gyümölcsöt!) megfőzzük.
  2. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, majd hozzá öntjük a főtt ribizlit a levével együtt.
  3. Addig keverjük, amíg besűrűsödik, akkor e tejszínt is hozzáadjuk és az egészet összemelegítjük.
  4. A tűzről levéve kevergetve lehűtjük, belekeverjük a turmixolt gyümölcsöt és ízlés szerint adunk még hozzá cukrot, vagy citromlevet.
  5. A levesben főtt, még meleg hússzeleteket tányérokra rakjuk és leöntjük a meleg mártással.
  6. Köretként burgonyakrokettet kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Hasonlók

Posted in Marha receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − három =