Fóliában sült borjúcsülök

Természetesen megint egy szabadban elkészítendő, igazi tavaszi étellel jöttünk elő, a fóliában sült borjúcsülökkel. A fólia most azért kell, hogy az ízek összpontosuljanak, továbbá a hosszabb sütési idő miatt ne égjen meg a bőr.

Fóliában sült borjúcsülök receptje

Hozzávalók

2 borjúcsülök,
3 gerezd fokhagyma,
5 dl olaj,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
só.

Fóliában sült borjúcsülök elkészítése

A csülköt megmossuk, szárazra itatjuk.
A zúzott fokhagymát összekeverjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Ezzel a fűszerkeverékkel a csülköket erősen bedörzsöljük, és 30 percig állni hagyjuk.
A kiterített alufóliát jól bekenjük olajjal, a csülköket ezekbe légmentesen becsomagoljuk, és forró grillrostra tesszük.
A grillezés befejezése előtt 20 perccel a fóliát kinyitjuk, a csülköket kivesszük, és a grillroston minden oldalukat megpirítjuk.
Végül a csülökhúst felszeleteljük, és friss salátákkal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + 18 =