Fóliában sült borjúcsülök

Természetesen megint egy szabadban elkészítendő, igazi tavaszi étellel jöttünk elő, a fóliában sült borjúcsülökkel. A fólia most azért kell, hogy az ízek összpontosuljanak, továbbá a hosszabb sütési idő miatt ne égjen meg a bőr.

Fóliában sült borjúcsülök receptje

Hozzávalók

2 borjúcsülök,
3 gerezd fokhagyma,
5 dl olaj,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
só.

Fóliában sült borjúcsülök elkészítése

A csülköt megmossuk, szárazra itatjuk.
A zúzott fokhagymát összekeverjük sóval, borssal, pirospaprikával.
Ezzel a fűszerkeverékkel a csülköket erősen bedörzsöljük, és 30 percig állni hagyjuk.
A kiterített alufóliát jól bekenjük olajjal, a csülköket ezekbe légmentesen becsomagoljuk, és forró grillrostra tesszük.
A grillezés befejezése előtt 20 perccel a fóliát kinyitjuk, a csülköket kivesszük, és a grillroston minden oldalukat megpirítjuk.
Végül a csülökhúst felszeleteljük, és friss salátákkal tálaljuk.

Hasonló receptek

  • Meglepetés szeletek receptjeMeglepetés szeletek receptje A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi!
  • BélszínlángosBélszínlángos A bélszínlángost nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan […]
  • Vendégváró borjúszegyVendégváró borjúszegy A borjúszegyet mindenféle finomsággal fogjuk megtölteni, majd gyakran locsolgatva sütőben megsütjük.
  • Mustban párolt rostélyosMustban párolt rostélyos A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már […]
  • CsevapcsicsaCsevapcsicsa A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül.
Posted in Marha receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + tizenhat =