Csevapcsicsa

A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül.

Csevapcsicsa hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg marhahús,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 5 dl olaj,
  • őrölt bors, só.

Csevapcsicsa elkészítése

  1. A sovány, faggyúmentes marhahúst nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk és 24 órán át hűtőszekrénybe pihentetjük.
  2. Először egy nagyobb lyukú, majd egy kisebb lyukú tárcsán ledaráljuk. Hozzáadunk 1 dl hideg vizet, a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet és a nagyon apróra vágott csípős paprikát.
  3. Borssal, sóval ízesítjük, majd a húsmasszát jól kidolgozzuk.
  4. Vízes kézzel 6-8 cm-es rudacskákká formázzuk, olajjal megkenjük, a sütőrostélyra helyezzük, és faszénparázs felett megsütjük.
  5. Sütés közben enyhén sózott, vízzel összerázott olajjal kenegetjük.Tetszés szerint friss idénysalátával tálaljuk.

 

Csevapcsicsa | Rostélyos, rostélyos receptek Mi kizárólag marhahúst használunk a csevapcsicsa elkészítése során, de az eredetinek mondott, a volt Jugoszlávia területéről származó ételben gyakran keverik a marha és a sertés húst. Mint ezen a héten az összes ételünk esetén, most is azt ajánljuk, hogy a szabadban készítsék el, ez a recept a rostélyon elkészítve az igazi. Ha felmerülne a serpenyőben, vékony olajon sütés valakiben, akkor gyorsan hessegesse el a gondolatot, mert ezt az ételt nem a konyhában elkészítésre találtak ki!

Hasonló receptek

  • BélszínlángosBélszínlángos A bélszínlángost nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan […]
  • Meglepetés szeletek receptjeMeglepetés szeletek receptje A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi!
  • Bifsztek tükörtojássalBifsztek tükörtojással Rostélyon készült tavaszi étel, így készül a bifsztek tükörtojással. Tálaláskor a hússzeletekre 1-1 tükörtojást helyezünk. Friss […]
  • Kolozsvári rostélyosKolozsvári rostélyos Recept: Rostélyos karácsonykor? Igen! A rostélyos egyébként fiatal marha magas hátszínéből készült finom, puha sült. Ha megfelelően […]
  • Fóliában sült borjúcsülökFóliában sült borjúcsülök Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a csomagot! Így készül a fóliában sült […]
Recept kategória: Marha receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 5 =