Csevapcsicsa

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül.

Csevapcsicsa hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg marhahús,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 5 dl olaj,
  • őrölt bors, só.

Csevapcsicsa elkészítése

  1. A sovány, faggyúmentes marhahúst nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk és 24 órán át hűtőszekrénybe pihentetjük.
  2. Először egy nagyobb lyukú, majd egy kisebb lyukú tárcsán ledaráljuk. Hozzáadunk 1 dl hideg vizet, a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet és a nagyon apróra vágott csípős paprikát.
  3. Borssal, sóval ízesítjük, majd a húsmasszát jól kidolgozzuk.
  4. Vízes kézzel 6-8 cm-es rudacskákká formázzuk, olajjal megkenjük, a sütőrostélyra helyezzük, és faszénparázs felett megsütjük.
  5. Sütés közben enyhén sózott, vízzel összerázott olajjal kenegetjük.Tetszés szerint friss idénysalátával tálaljuk.

 

Csevapcsicsa | Rostélyos, rostélyos receptek Mi kizárólag marhahúst használunk a csevapcsicsa elkészítése során, de az eredetinek mondott, a volt Jugoszlávia területéről származó ételben gyakran keverik a marha és a sertés húst. Mint ezen a héten az összes ételünk esetén, most is azt ajánljuk, hogy a szabadban készítsék el, ez a recept a rostélyon elkészítve az igazi. Ha felmerülne a serpenyőben, vékony olajon sütés valakiben, akkor gyorsan hessegesse el a gondolatot, mert ezt az ételt nem a konyhában elkészítésre találtak ki!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Marha receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + húsz =