Borjúszelet libamájjal töltve

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet.

Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni!

Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók

  • 60 dkg borjúfelsál,
  • 16 dkg libamáj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Borjúszelet libamájjal töltve recept

  1. A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk.
  2. A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük.
  3. Félretesszük, és kihűtjük.
  4. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintjük.
  5. Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük.
  6. Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.
  7. Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.
Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálnád?

Hasonló receptek

  • Illatos borjúszeletIllatos borjúszelet Borjú commból készül az illatos borjúszelet. A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. Mitől […]
  • Paradicsomos borjúszeletParadicsomos borjúszelet Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek […]
  • Borjúbecsinált almávalBorjúbecsinált almával Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!
  • Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolvaÜnnepi libamájgombóc vörösborban párolva Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva […]
  • Zöldségen párolt libacombZöldségen párolt libacomb Zöldség ágyon pároljuk meg a libacombokat és egy kis bort is használunk az elkészítéséhez.
Posted in Marha receptek, Szárnyas receptek and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat − 5 =