Borjúszelet libamájjal töltve

Recept:

A borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet. Ha elteszi kedvenc receptnek, eztán nem kell keresgélnie!

A libamájat 4 egyforma szeletre vágjuk. A kés lapjával kissé megütögetjük, zsemlemorzsába mártjuk, majd kevés forró vajban megsütjük. Félretesszük, és kihűtjük. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és borssal meghintük. Egyik felükre helyezzük a libamájat, a húsok széleit tojásfehérjével megkenjük, a szeletek másik részét ráhajtjuk, majd húsverővel a széleket gyengén megütögetjük. Az így betöltött szeleteket lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúfelsál,
  • 16 dkg libamáj,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • őrölt fehér bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Köretnek hasábburgonyát, és külön edényben tartármártást adunk hozzá.

Trükk

Más hússal – mondjuk sertéssel – kipróbálná?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

10 + 7 =