Borsos tokány

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A borsos tokány egy sűrű szaftú, borsos, magyaros sült, melyet főtt burgonyával vagy rizzsel tálalunk a recept szerint. Ez a leírás egy kis vörösbort is tartalmaz, hogy még inkább kiemelje a marhahús ízét!

A magyar konyha szaftos húsétel kedvencei a pörköltek mellett a különböző tokányok, melyeknek az elkészítése a lenti recept szerint rendkívül egyszerű. Ha az étlapon látod, ne gondolkodj azon, van-e benne borsó. Akkor úgy lenne írva, hogy “borsós tokány…”

Részletesen leírtuk, hogyan készítsd marhahúsból az ételt, a recept alapján te is meg tudod csinálni!

Borsos tokány recept

Borsos tokány

Hozzávalók

  • 60 dkg marhacomb,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 evőkanál paradicsompüré,
  • 3 dkg liszt,
  • 3 dl száraz vörösbor,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Borsos tokány elkészítése

  1. A megmosott, lecsöpögtetett húst ceruza vastagságú, azaz vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olajban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és beletesszük a húst.
  3. Megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk, szükség szerint mindig kevés bort öntve alá.
  4. Amikor a hús majdnem puha, hozzáöntjük a paradicsompürét, és kevergetve rozsdabarnára pirítjuk, majd ha szükséges újra borssal ízesítjük és hagyjuk a felesleges vizet elfőni. Addig főzzük, míg a hús meg nem pirul.
  5. A lepirult, puha húst kevés liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, és annyi borral, és vízzel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen.
  6. Ezután 2-3 percig gyenge tűzön forraljuk, hagyjuk a maradék vizet elfőni,  majd főtt burgonyával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Akkor dolgoztunk jól, ha az ételnek sűrű, finom szaftja marad mire elkészül.

Ízlések és pofonok különbözőek, van aki galuskával is szereti a tokányt. A tökéletes nokedli recept a linkre kattintva olvasható!

Ha még intenzívebb ízt szeretnél elérni, az olaj helyett szalonna zsiradékot használj! Vágd fel apró kockára a szalonnát, pirítsd üvegesre és ebbe szórd a vöröshagymát, kinyomott fokhagymát és a húst.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Borsos tokány
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Marha receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 9 =