Borjúbecsinált almával

Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!

Borjúbecsinált almával hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb,
  • 50 dkg alma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • fél citrom,
  • néhány szem bors, só.

Borjúbecsinált almával elkészítése

  1. A húst 1 cm-es kockákra vágjuk, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
  2. Megsózzuk, egész borssal és 1 kisebb fej hagymával fűszerezzük.
  3. Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk, a megtisztított, kockára vágott savanykás almát.
  4. Világos vajas rántással sürítjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen.
  5. Citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
  6. Tálaláskor külön edényben párolt rizst adunk hozzá.

Hasonló receptek

  • Borjúszelet libamájjal töltveBorjúszelet libamájjal töltve Recept: A borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept - ha az összetevőkből […]
  • Illatos borjúszeletIllatos borjúszelet Recept: A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. A borjúcombból 4 szeletet vágunk. Megsózzuk, […]
  • Meglepetés szeletek receptjeMeglepetés szeletek receptje A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi!
  • Fóliában sült borjúcsülökFóliában sült borjúcsülök Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a csomagot! Így készül a fóliában sült […]
  • Paradicsomos borjúszeletParadicsomos borjúszelet Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek […]
Recept kategória: Marha receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 5 =