Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!
Borjúbecsinált almával hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 60 dkg borjúcomb,
- 50 dkg alma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 5 dkg vaj,
- 4 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- fél citrom,
- néhány szem bors, só.
Borjúbecsinált almával elkészítése
- A húst 1 cm-es kockákra vágjuk, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.
- Megsózzuk, egész borssal és 1 kisebb fej hagymával fűszerezzük.
- Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk, a megtisztított, kockára vágott savanykás almát.
- Világos vajas rántással sürítjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy mártás sűrűségű legyen.
- Citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.
- Tálaláskor külön edényben párolt rizst adunk hozzá.