Borivók steak-je

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Bor, vörösbor | Borivók steakje receptLegtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk most közre. A steak hús a receptben – természetesen – marhahús, és hogy minél pikánsabb legyen, teszünk bele füstölt szalonnát és füstölt sajtot is.

A kockára vágott húst a borivók steak-je készítésekor megfűszerezzük, majd 2-3 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ledaráljuk, majd készre keverjük és forró olajban kisütjük.

Borivók steak-je hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg marhahús,
  • 10 dkg füstölt sonka,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 1 zsemle,
  • 1 tojás,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors, köménymag, só.

Borivók steak-je recept

  1. A húst, és a sonkát kockára vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  2. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és jól összekeverjük.
  3. Hűtőszekrényben 2-3 órát pihentetjük, majd ledaráljuk. Beletesszük a beáztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, a tojást, és a reszelt füstölt sajtot.
  4. Jól összedolgozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Apropó borivók! Tudták hogy a borivóknak van tízparancsolata? Az első mindjárt az, hogy bort sose igyál éhgyomorra!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Marha receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + egy =