Bifsztek tükörtojással

Rostélyon készült tavaszi étel receptje a bifsztek tükörtojással. Alapja a legfinomabb húsok egyike, a bélszín, technikája pedig a roston sütés. Szabadban, roston készítsük, sokkal finomabb lesz, ami általában is igaz, ha az ételt a szabadban készítjük el.

Bifsztek tükörtojással receptje

Hozzávalók
60 dkg bélszín,
1dl olaj,
4 tojás,
2 evőkanál mustár,
őrölt bors,
só.

Bifsztek elkészítése tükörtojással

A bélszínt lehártyázzuk, megszórjuk borssal, és bekenjük mustárral. Megkenjük olajjal, és légmentesen zsírpapírba csomagoljuk. Hűtőszekrénybe téve 3-4 napig érleljük.
Felhasználáskor kicsomagoljuk, és 4 szeletre vágjuk. Enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd olajba mártva a szeleteket a rostsütőlapra helyezzük.
Sütés közben villával megszúrni nem szabad, csak sütőlapáttal forgassuk. Sütési ideje attól függ, hogy angolosan, vagy jól átsütve szeretjük.
Hasonlóan a sütőlapra ütjük a tojásokat, és tükörtojásszerűen megsütjük.

Hasonló receptek

  • Bélszínérmék gombafejekkelBélszínérmék gombafejekkel Érlelt bélszínből és friss gombából készül a bélszínérmék gombafejekkel. Egyszerű, gyors recept, hiszen csak forró olajban ki kell sütni a […]
  • Kolozsvári rostélyosKolozsvári rostélyos A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha […]
  • Mustban párolt rostélyosMustban párolt rostélyos A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már […]
  • CsevapcsicsaCsevapcsicsa A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül.
  • Meglepetés szeletek receptjeMeglepetés szeletek receptje A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi!
Posted in Marha receptek and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc + tizenegy =