Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Marhahús ribizlimártással receptje

Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát tegyünk a vízbe és úgy főzzük puhára a húst!

Olvasd tovább
Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Burgonyás vagdalt

A burgonyás vagdaltunk marhahúsból készül. A recept hasonlít a többi vagdalt (fasírozott) recepthez, melyeket egyben, sütőben sütünk meg.

Olvasd tovább
alma

Borjúbecsinált almával

Savanykás alma, enyhén savanykás mártás és borjúcomb. Ez ennek az ételnek a lényege, melyhez párolt rizst kínáljunk!

Olvasd tovább

Borsos tokány

A borsos tokány egy sűrű szaftú, borsos, magyaros sült, melyet főtt burgonyával vagy rizzsel tálalunk a recept szerint. Ez a leírás egy kis vörösbort is tartalmaz, hogy még inkább kiemelje a marhahús ízét!

Olvasd tovább
Bor, vörösbor | kedvenc-receptek.hu

Borivók steak-je

Legtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk most közre. A steak hús a receptben – természetesen – marhahús, és hogy minél pikánsabb legyen, teszünk bele füstölt szalonnát és füstölt sajtot is.

Olvasd tovább
Szőlő, fehér szőlő, szőlő gyümölcs

Mustban párolt rostélyos

A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már elkészíthető!

Olvasd tovább
Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Csevapcsicsa

A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül.

Olvasd tovább
Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Bélszínlángos

A bélszínlángost nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan távolságra helyezzük el, hogy a hús ne égjen oda.

Olvasd tovább

Fóliában sült borjúcsülök

Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a csomagot! Így készül a fóliában sült borjúcsülök.

Olvasd tovább
Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Bifsztek tükörtojással

Rostélyon készült tavaszi étel, így készül a bifsztek tükörtojással. Tálaláskor a hússzeletekre 1-1 tükörtojást helyezünk. Friss idénysalátát kínálunk hozzá.

Marha receptek

Olvasd tovább
Borjú receptek, borjú ételek, marhahús receptek | Húsételek

Meglepetés szeletek receptje

A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi!

Olvasd tovább

Paradicsomos borjúszelet

Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, […]

Olvasd tovább
Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Kolozsvári rostélyos

A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha magas hátszínéből készült finom, puha sült. Ha megfelelően kezeljük, akkor lesz csak igazán omlós.

Olvasd tovább
kedvenc-receptek.hu

Karácsonyi lencseleves füstölt marhaszeggyel

Recept: Kedvenc receptet még nem publikáltunk marhaszegyből most karácsonyi étel gyanánt közre adunk egyet. Hogy mi az a marhaszegy? Kétféle is van, a trükk részben, a recept végén elolvashatja. Lássuk a receptet!

Olvasd tovább
Borjú receptek, borjú ételek, marhahús receptek | Húsételek

Borjúszelet libamájjal töltve

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet. Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni! Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók 60 dkg borjúfelsál, […]

Olvasd tovább
Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Bélszínérmék gombafejekkel

Érlelt bélszínből és friss gombából készül a bélszínérmék gombafejekkel. Egyszerű, gyors recept, hiszen csak forró olajban ki kell sütni a fűszerezett húst és gombafejeket.

Olvasd tovább
Borjú receptek, borjú ételek, marhahús receptek | Húsételek

Illatos borjúszelet

Borjú commból készül az illatos borjúszelet. A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. Mitől “illatos” ez az étel? A bazsalikomtól!

Olvasd tovább