Szegedi ponty zöldségekkel

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A szegedi ponty zöldségekkel készül, a halat elősütjük hozzá. A zöldségek egy részét is előpároljuk, mert nem egyforma idő alatt puhulnak meg.

Szegedi ponty zöldségekkel hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • csipetke (tálaláshoz)

Szegedi ponty zöldségekkel recept

  1. Megsózzuk a pontyszeleteket, majd lisztbe forgatjuk őket, Kevés forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd egy lábasba szedjük.
  2. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával.
  3. Egy kevés vízzel felengedjük és megsózzuk.
  4. Ezután teszünk bele zúzott fokhagymát, a kockára vágott répákat és félig puhára pároljuk.
  5. Ekkor tesszük bele a felkockázott burgonyát, paprikát és paradicsomot, majd az egészet a halszeletekre öntjük.
  6. Mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  7. Tálaláskor megszórjuk a 10 dkg lisztből és egy tojásból gyúrt, külön kifőzött csipetkével.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Szegedi ponty zöldségekkel
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Hal receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − tizenhárom =