Sajtos halfilé mikróban elkészítve ugyan olyan finom, mintha sütőben készítettük volna. Egyébként is azért van a mikrohullámú sütő, hogy megkönnyítse az életünket, akkor miért ne használnák a kiolvasztáson és a melegítésen kívül másra is?
A hal nagyon egészséges étel, ezt felesleges bizonygatni. Most próbáljuk meg mikróban elkészíteni! Őszi ételnek soroltuk be, mert a hozzávalók között ott van a fehér szőlő leve. Persze más időszakban is el lehet készíteni, ekkor a szőlőlét helyettesíthetjük fehérborral.
Sajtos halfilé mikróban hozzávalók
- 4 szelet tőkehalfilé,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 dl fehér szőlőlé,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 1 evőkanál liszt,
- 3 evőkanál citromlé,
- 2 evőkanál vaj,
- petrezselyem,
- só.
Sajtos halfilé mikróban recept
- A felengedett halszeleteket megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 15 percig állni hagyjuk.
- A vaj felét és a finomra vágott hagymát egy fedeles mikroedénybe rakjuk, és a mikró legmagasabb fokozatán 2 percig pároljuk.
- A hagymát megszórjuk liszttel, hozzáöntjük a szőlőlét, és elkeverjük.
- Egy lapos, ovális porcelánedényt kivajazunk, belerakjuk a halszeleteket, ráöntjük a mártást.
- Az edényt betesszük a mikróba 15 percre, és grill fokozatra.
- Tálaláskor petrezselyemmel, citrommal díszítjük.
- Rizsköretet adunk hozzá.
Az a trükk, hogy a mikrohullámú sütőt végre nem csak melegítésre használtuk! Persze az sem árt, ha van a háztartási készülékünkön grill fokozat. Mit tegyünk ha nincs?
A sütőben kell az utolsó fázist megvalósítani, felső sütésre (grillezőre) állítva a kapcsolóját.