Sajtos halfilé mikróban

Sajtos halfilé mikróban elkészítve ugyan olyan finom, mintha sütőben készítettük volna. Egyébként is azért van a mikrohullámú sütő, hogy megkönnyítse az életünket, akkor miért ne használnák a kiolvasztáson és a melegítésen kívül másra is?


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A hal nagyon egészséges étel, ezt felesleges bizonygatni. Most próbáljuk meg mikróban elkészíteni! Őszi ételnek soroltuk be, mert a hozzávalók között ott van a fehér szőlő leve. Persze más időszakban is el lehet készíteni, ekkor a szőlőlét helyettesíthetjük fehérborral.

Sajtos halfilé mikróban hozzávalók

  • 4 szelet tőkehalfilé,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 dl fehér szőlőlé,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 evőkanál citromlé,
  • 2 evőkanál vaj,
  • petrezselyem,
  • só.

Sajtos halfilé mikróban recept

  1. A felengedett halszeleteket megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. A vaj felét és a finomra vágott hagymát egy fedeles mikroedénybe rakjuk, és a mikró legmagasabb fokozatán 2 percig pároljuk.
  3. A hagymát megszórjuk liszttel, hozzáöntjük a szőlőlét, és elkeverjük.
  4. Egy lapos, ovális porcelánedényt kivajazunk, belerakjuk a halszeleteket, ráöntjük a mártást.
  5. Az edényt betesszük a mikróba 15 percre, és grill fokozatra.
  6. Tálaláskor petrezselyemmel, citrommal díszítjük.
  7. Rizsköretet adunk hozzá.
Az a trükk, hogy a mikrohullámú sütőt végre nem csak melegítésre használtuk! Persze az sem árt, ha van a háztartási készülékünkön grill fokozat. Mit tegyünk ha nincs?
A sütőben kell az utolsó fázist megvalósítani, felső sütésre (grillezőre) állítva a kapcsolóját.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

húsz − 3 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház