Pórés-szójás tonhal

A pórés-szójás tonhal egy nagyon egyszerű recept. A megsózott halszeleteket megsütjük a póréhagymás vajban, majd elkészítjük hozzá a szószt.

Pórés-szójás tonhal hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg póréhagyma,
  • 60 dkg tonhal,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl sajtszósz,
  • só.

Pórés-szójás tonhal elkészítése

  1. A vékony szeletekre vágott póréhagymát a vajban üvegesre pároljuk.
  2. Ráfektetjük az előzőleg megsózott halszeleteket, és mindkét oldalukon megsütjük.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, és a sajtszószt, majd a mártást jól beforraljuk.
  4. Petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.

Hasonló receptek

  • Halsaláta olajos halbólHalsaláta olajos halból A halsaláta olajos halból akár harminc perc alatt is elkészíthető, gyors recept. […]
  • SertéssültSertéssült Sertéssült receptünk elkészítéséhez, combot, lapockát vagy tarját ajánlunk. Egyszerű, […]
  • TojáslevesTojásleves A tojásleves egy olyan étel, ami akkor is elkészíthető, ha alig van valami odahaza a […]
  • Sült karaj parasztosan, tepsiben készítveSült karaj parasztosan, tepsiben készítve Egyben fogjuk megsütni a karajt, és csak utána szeleteljük fel. Először tepsibe tesszük, […]
Recept kategória: Hal receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 2 =