Lecsós ponty

Nem az első és nem is az utolsó lecsós receptünket adjuk közre ma. A lecsós ponty olyan hal étel, aminek a titka az irdalásban van, mert egyébként roppant egyszerűen elkészíthető: az összetevőket összerakjuk és készre sütjük a sütőben. Lecsót már tudunk készíteni (ugye?), talán a burgonyát is meg tudjuk főzni a héjában, marad a ponty beirdalás mint kihívás. A lecsós ponty a következők szerint készítendő:

Lecsós ponty receptje

Hozzávalók

4 szelet pontyfilé,
75 dkg héjában főtt burgonya,
2 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
25 dkg zöldpaprika,
3 paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
vaj,
pirospaprika, őrölt bors, só.

Lecsós ponty elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük zsírjára.
A szalonnadarabkákat kiszedjük, és a zsírjában elkészítjük a lecsót.
A halszeleteket sűrűn beirdaljuk, és enyhén megsózzuk.
Kivajazott tűzálló tálba beletesszük a meghámozott, felkarikázott burgonyát, közben megsózzuk.
A szalonnadarabokat rászórjuk a burgonyára, majd rárakjuk a megsózott halfiléket, és betakarjuk a lecsóval.
A tejfölben elkeverjük a pirospaprikát, és a tetejére locsoljuk.
Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten fél órát sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc + nyolc =