Karácsonyi mandulás pisztráng

Ha karácsonyra nem valamilyen hagyományos ételt szeretnél elkészíteni, akkor próbáld ki a mandulás pisztrángot! Szinte pillanatok alatt kész, egyszerűen elkészíthet halétel.

Mandulás pisztráng

Hozzávalók

  • 4 db pisztráng (kb. 1 kg),
  • 2 citrom,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg mandula,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só.

Mandulás pisztráng elkészítése

  1. A pisztrángot megsózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd szitált zsemlemorzsába forgatjuk.
  2. A halat a felforrósított vajba tesszük, és megsütjük.
  3. A sütésből visszamaradt vajban a metéltre vágott mandulát megpirítjuk.
  4. Citromlével és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  5. A tálra helyezett pisztrángra öntjük a pirított mandulát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 13 =