Kapros-gombás fogasszeletek

A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. A kapros-gombás fogasszeleteket petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Kapros-gombás fogasszeletek hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg fogasfilé,
  • 3 dkg vaj,
  • 15 dkg gomba,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 csokor kapor,
  • őrölt fehér bors, só.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése

  1. A fogasfiléket felszeleteljük, és megsózzuk.
  2. Kisebb zománcos tepsit kivajazunk, és beletesszük a halszeleteket, és meghintjük borssal.
  3. Kevés vizet öntünk alá, rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát, fóliával letakarjuk, majd a sütőben készre pároljuk.
  4. A halhúst kiszedjük, a tejfölből, tejszínből, lisztből habarást készítünk, és a gombás párolólét besűrítjük.
  5. Finomra vágott kaporral ízesítjük.
  6. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, és a kész mártást a halra öntjük. Vajas, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

Kapros-gombás fogasszeletek elkészítése - hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek

Hasonló receptek

  • Halfilé vajasanHalfilé vajasan A hal filézett ponty, fogas vagy bármilyen halfilé lehet. A legfinomabb karácsonyi […]
  • Rakott pisztrángRakott pisztráng A rakott pisztráng először párolódik, majd sütőben összesül a tejföllel, sajttal. A […]
  • Gombás harcsapaprikásGombás harcsapaprikás A gombás harcsapaprikás bográcsban elkészítve az igazi. Hagyományosan pörkölt szerűen […]
  • Rakott káposztaRakott káposzta Többféle változatot ismerünk, mi a hagyományos receptet készítjük el, amiben a rakott […]
Recept kategória: Hal receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 − 1 =