Gombás harcsapaprikás

Többször említem a korábbi receptekben, hogy minden összetevő finom, akkor mitől lenne az elkészült étel rossz? A gombás harcsapaprikás ismét egy szabad tűzön készített, bográcsban készült étel. Azt tudták, hogy a halnak és a sertésből, marhából készült ételeknek más és más alakú bográcsot ajánlanak? A halak elkészítéséhez a lapos fenekűt mondják, a pörköltek, gulyások pedig a csúcsosabb végű edényben készülnek.

Gombás harcsapaprikás receptje

Hozzávalók

70 dkg harcsafilé,
10-10dkg zöldpaprika és paradicsom,
15 dkg gomba,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg liszt,
2-3-evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só.

Gombás harcsapaprikás elkészítése

A halhúst egyforma nagyságú, nagyobb kockákra vágjuk.
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felengedjük.
Beletesszük az összevágott halhúst, a paradicsomot, a cikkekre vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és megsózzuk.
Amikor a halhús puhára párolódott, tejfölös habarással sürítjük, és még 1-2 percig mérsékelt tűzön forraljuk.
Külön kifőzött galuskával tálaljuk.

Hasonló receptek

  • RácpontyRácponty A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor […]
  • Aratók gulyásaAratók gulyása Ez az étel még mindig a szabad tűzön készült receptek sorát bővíti oldalunkon. Az aratók gulyása egy rendkívül tartalmas étel, ezért ha […]
  • Babgulyás receptBabgulyás recept Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor lesz a legfinomabb a babgulyásunk, ha a babot egy […]
  • Tejfölös gombapaprikásTejfölös gombapaprikás Gyorsan elkészíthető, vegetáriánus étel a gombapaprikás. Mi habarással készítettük, van aki csak simán tejfölt kever a puhára párolt […]
  • SertésflekkenSertésflekken Sertésflekken receptünket fatányérra álmodtuk meg.Tavasszal és nyáron ez a recept a szabadban is elkészíthető, ahol természetesen […]
Recept kategória: Hal receptek és recept címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × egy =