Gombás harcsapaprikás

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Többször említem a korábbi receptekben, hogy minden összetevő finom, akkor mitől lenne az elkészült étel rossz? A gombás harcsapaprikás ismét egy szabad tűzön készített, bográcsban készült étel. Azt tudták, hogy a halnak és a sertésből, marhából készült ételeknek más és más alakú bográcsot ajánlanak? A halak elkészítéséhez a lapos fenekűt mondják, a pörköltek, gulyások pedig a csúcsosabb végű edényben készülnek.

Gombás harcsapaprikás receptje

Hozzávalók

70 dkg harcsafilé,
10-10dkg zöldpaprika és paradicsom,
15 dkg gomba,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg liszt,
2-3-evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
pirospaprika,
só.

Gombás harcsapaprikás elkészítése

A halhúst egyforma nagyságú, nagyobb kockákra vágjuk.
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felengedjük.
Beletesszük az összevágott halhúst, a paradicsomot, a cikkekre vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és megsózzuk.
Amikor a halhús puhára párolódott, tejfölös habarással sürítjük, és még 1-2 percig mérsékelt tűzön forraljuk.
Külön kifőzött galuskával tálaljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Hal receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + tizenöt =