Húsvéti rántott bárány

Recept:

A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben – csak az alapanyagban –  nem különbözik tőle. Ez egy egyszerű recept, ne szúrjuk el!

A kicsontozott báránycombból kisebb szeleteket vágunk, enyhén kiveregetjük, és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 12 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Frissen sütött hasábburgonyát adunk hozzá. Tálaláskor a hússzeletekre egy-egy citromszeletet teszünk, és salátával diszítjük.

Trükk

Nem kell nagyon kiklopfolni, nem jó ha hártya vékony a hús!

Hasonló receptek

  • NyúlpástétomNyúlpástétom Recept: Hogy történt magam sem értem, de húsvéti ételeink közé felvettük a nyúlpástétom receptjét. Talán nem véletlenül... A kockára […]
  • Milánói ropogósMilánói ropogós Recept: Hamarosan elkezdjük készülődésünket Valentin napra. Addig  a milánói ropogóst kínáljuk, ami egy különleges egytálétel. A sós […]
  • Rántott kellevélRántott kellevél Recept: Böjti ételeink húsvét közeledvén tovább szaporodnak a rántott kellevél receptjével. Panírozás a trükkje, mint a rántott ételeknek […]
  • Rántott cukkini receptRántott cukkini recept Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített […]
  • Egri birkacombEgri birkacomb A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri […]
Posted in Bárány receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − tizenkilenc =