Húsvéti rántott bárány

Recept:

A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben – csak az alapanyagban –  nem különbözik tőle. Ez egy egyszerű recept, ne szúrjuk el!

A kicsontozott báránycombból kisebb szeleteket vágunk, enyhén kiveregetjük, és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 12 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Frissen sütött hasábburgonyát adunk hozzá. Tálaláskor a hússzeletekre egy-egy citromszeletet teszünk, és salátával diszítjük.

Trükk

Nem kell nagyon kiklopfolni, nem jó ha hártya vékony a hús!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 3 =