Bárányérmék pirított gombával

Recept:

A húsvéti ételek kedvence – a nyúl mellett – a bárány. A gomba pedig mindig finom, így a bárányérmék pirított gombával joggal pályázhat a kedvenc húsvéti recept címére.

A húsból 4-5 dkg-os szeleteket vágunk, és kiveregegetjük. Meghintjük sóval és borssal, majd kevés olajban hirtelen megsütjük. A megtisztított gombát vékonyan felszeleteljük. A sütésből visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel izesítjük, és megpirítjuk. Rátesszük a megsült hússzeleteket, és 1-2 perc alatt összeforraljuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.

Trükk

Bármilyen gombával el lehet készíteni, mi az általánosan beszerezhetők közül a csiperkét ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 2 =