Bárányérmék pirított gombával

Recept:

A húsvéti ételek kedvence – a nyúl mellett – a bárány. A gomba pedig mindig finom, így a bárányérmék pirított gombával joggal pályázhat a kedvenc húsvéti recept címére.

A húsból 4-5 dkg-os szeleteket vágunk, és kiveregegetjük. Meghintjük sóval és borssal, majd kevés olajban hirtelen megsütjük. A megtisztított gombát vékonyan felszeleteljük. A sütésből visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel izesítjük, és megpirítjuk. Rátesszük a megsült hússzeleteket, és 1-2 perc alatt összeforraljuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.

Trükk

Bármilyen gombával el lehet készíteni, mi az általánosan beszerezhetők közül a csiperkét ajánljuk.

Hasonló receptek

  • GombakrémlevesGombakrémleves Gombakrémlevesehez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveseltük a pirított gombát a levesben, ezért dúsítottunk egy kicsit! Egy […]
  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept […]
  • Juhtúrós gomba receptjeJuhtúrós gomba receptje A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár […]
  • Gombás lecsóGombás lecsó Így készül a gombás lecsó: paprika, paradicsom és vöröshagyma mindig kell a lecsóba. Most teszünk bele gombát is. Jó étvágyat kívánunk […]
  • Különleges töltött tökKülönleges töltött tök Így készül a különleges töltött tök: a kivájt, felezett tökbe kerül a gombás, rizses, sajtos töltelék, a tetejére paradicsom és sajt.
Recept kategória: Bárány receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 + húsz =