Báránycomb pékné módra

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A báránycomb pékné módra igazi ünnepi étel, beleillik a húsvéti kínálatba. A pékné módra történő elkészítés lényege, hogy a hús, a hagyma és burgonya együtt, egy sütőben sül. Mást nem is nagyon adunk a húshoz, mert így is nagyon finom lesz!

A recept végigolvasása után érdemes egy kicsit lejjebb görgetni, mert elmondjuk hogyan szüntethető meg szinte teljesen a sokaknak kellemetlenül erős birkahús íz.

Előbb azonban itt a recept:

Báránycomb pékné módra hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 80 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • petrezselyem,
  • só.

Báránycomb pékné módra recept

  1. A kicsontozott báránycombot jól megmossuk, szárazra itatjuk, majd zsineggel szorosan megkötjük.
  2. Megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk.
  3. Tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajat, és közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a hús színt kap.
  4. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva félpuhára sütjük.
  5. Mellétesszük a megtisztított, cikkekre vágott nyers burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott hagymát.
  6. Megszórjuk borssal és apróra vágott petrezselyemmel, majd készre sütjük.
  7. A húst felszeleteljük, és a vele együtt sült hagymás burgonyával tálaljuk.

Ha túl erős birkahús ízt érzel

Vannak, akik szerint a birkahúsnak rendkívül tipikus, sokaknak kellemetlenül erős íze van. Ha eltávolítjuk a húsról az összes faggyút és a vékony hártyákat, akkor ez az íz szinte teljesen megszűnik.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Báránycomb pékné módra
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Bárány receptek Címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =