Báránycomb pékné módra

Recept:

Visszatérünk a húsvéti receptekhez a tegnapi kitérő után. A báránycomb pékné módra beleillik a húsvéti kínálatba. A pékné módra egyéb iránt a hús, a hagyma és burgonya együtt, egy sütőben sütését jelenti.

A kicsontozott báránycombot jól megmossuk, szárazra itatjuk, majd zsineggel szorosan megkötjük. Megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. Tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajat, és közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a hús színt kap. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva félpuhára sütjük. Mellétesszük a megtisztított, cikkekre vágott nyers burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott hagymát. Megszórjuk borssal és apróra vágott petrezselyemmel, majd készre sütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 80 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • petrezselyem,
  • só.

Tálalás

A húst felszeleteljük, és az együtt sült hagymás burgonyával tálaljuk.

Trükk

Vannak, akik szerint a birkahúsnak rendkívül tipikus, sokaknak kellemetlenül erős íze van. Ha eltávolítjuk a húsról az összes faggyút és a vékony hártyákat, akkor ez az íz szinte teljesen megszűnik.


Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × kettő =