Báránycomb pékné módra

Recept:

Visszatérünk a húsvéti receptekhez a tegnapi kitérő után. A báránycomb pékné módra beleillik a húsvéti kínálatba. A pékné módra egyéb iránt a hús, a hagyma és burgonya együtt, egy sütőben sütését jelenti.

A kicsontozott báránycombot jól megmossuk, szárazra itatjuk, majd zsineggel szorosan megkötjük. Megsózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. Tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajat, és közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, míg a hús színt kap. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és gyakran locsolgatva félpuhára sütjük. Mellétesszük a megtisztított, cikkekre vágott nyers burgonyát, és a nagyobb darabokra vágott hagymát. Megszórjuk borssal és apróra vágott petrezselyemmel, majd készre sütjük.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránycomb,
  • 80 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • őrölt bors,
  • petrezselyem,
  • só.

Tálalás

A húst felszeleteljük, és az együtt sült hagymás burgonyával tálaljuk.

Trükk

Vannak, akik szerint a birkahúsnak rendkívül tipikus, sokaknak kellemetlenül erős íze van. Ha eltávolítjuk a húsról az összes faggyút és a vékony hártyákat, akkor ez az íz szinte teljesen megszűnik.


Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek

  • Csülök Pékné módraCsülök Pékné módra A csülköt elősütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a krumplit és együtt készre sütjük. Ettől lesz a csülök pékné módra elkészítve.
  • Húsvéti rántott bárányHúsvéti rántott bárány Recept: A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben - csak az alapanyagban -  nem […]
  • Bárányborda jóasszony módra Recept: A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp […]
  • Báránypörkölt húsvétraBáránypörkölt húsvétra Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, […]
  • Egri birkacombEgri birkacomb A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri […]
Recept kategória: Bárány receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 + négy =