Bárányborda jóasszony módra

Recept:

A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp ennél a báránybordánál sem.

A húsból 8 egyforma szeletet vágunk a bordacsonttal együtt. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban megsütjük. A sütésből visszamaradt olajba tesszük a kockára vágott szalonnát, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyöngy hagymát és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára darabolt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és erős tűzön jól összepirítjuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránygerinc,
  • 5 dkg liszt,
  • 10 dkg kolozsvári szalonna,
  • 12 dkg gyöngyhagyma,
  • 15 dkg gomba,
  • fél csokor petrezselyem,
  • só,
  • őrölt bors,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Tálaláskor a megsütött húsra halmozzuk a gombás-szalonnás ragut, és frissen sütött kockaburgonyával körítjük.

Trükk

Más hússal – mondjuk sertés karajjal- kipróbálná?

Hasonló receptek

  • Sertésborda szőlősgazda módraSertésborda szőlősgazda módra A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. […]
  • Szatmári csirkeSzatmári csirke A csirkét leöntjük forró olajjal, betakarjuk szalonnával, ízesítjük, megsütjük. Kivesszük a csirkét és a megmaradt szaftból és a szilvából […]
  • Rizses halraguRizses halragu Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar ismét rántott halaf ennei, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét.
  • Tanyasi serpenyős pecsenyeTanyasi serpenyős pecsenye A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar […]
  • Bárányborda gombával, sajttalBárányborda gombával, sajttal Recept: Nem túl gyakori étel a mindennapjainkban a bárány. Pedig nagyon finom! Mégpedig azért, mert a bárány a birka fiatal példánya, […]
Recept kategória: Bárány receptek és recept címke: .

One Comment

  1. Nagyon jó ez a recept biztosan kipróbálom majd!
    Jó ez az oldal várom már mindig az új recepteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + tizennégy =