Bárányborda gombával, sajttal

Recept:

Nem túl gyakori étel a mindennapjainkban a bárány. Pedig nagyon finom! Mégpedig azért, mert a bárány a birka fiatal példánya, tehát a húsa is gyengébb a birkáénál.

A húsból 8 egyforma szeletet vágunk. A kés lapjával kissé megveregetjük, megsózzuk, meghintjük borssal. Serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a lisztbe mártott hússzeleteket ebben megsütjük. A sütésből visszamaradt vajba tesszük a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük, és addig pároljuk, míg a levét elfővi. Mindegyik hússzeletre kevés pirított gombát halmozunk, egy-egy vékony szelet sajttal letakarjuk, és kivajazott tepsiben, a sütőben a sajtot ráolvasztjuk.

Hozzávalók

  • 60 dkg báránygerinc csont nélkül,
  • 20-20 dkg gomba és sajt,
  • 6 dkg vaj,
  • 4 dkg liszt,
  • fél csokor petrezselyem,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Tálalás

Én valamilyen krumpli köretet javasolok. És Ön?

Trükk

Most nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 4 =