Csirkepörkölt nokedlivel

Báránypörkölt húsvétra

Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, pirospaprikás alappal indítunk. Bárány receptek a kedvencek között.

Egri vár, Egri bikavér,

Egri birkacomb

A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk.

Szüret, szüreti receptek, szüreti ételek | kedvenc-receptek.hu

Szüreti góbépaprikás

A szüreti góbépaprikás egy birkából készült finomság, kedvelt székelyföldi, paprikás étel. Hagymát pirítunk, megpároljuk a birkahúst, a babot, végül behabarjuk. Szüretre (is) ajánljuk!

birka receptek, bárány receptek

Báránycomb pékné módra

A báránycomb pékné módra igazi ünnepi étel, beleillik a húsvéti kínálatba, de természetesen bármikor elkészíthető ez a finom, hagymás bárány sült.

Húsvéti rántott bárány

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Recept: A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben – csak az alapanyagban –  nem különbözik tőle. Ez egy egyszerű recept, ne szúrjuk el! Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0

Bárányérmék pirított gombával

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Recept: A húsvéti ételek kedvence – a nyúl mellett – a bárány. A gomba pedig mindig finom, így a bárányérmék pirított gombával joggal pályázhat a kedvenc húsvéti recept címére. Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0

Tepsis rakott ételek

Bárányborda gombával, sajttal

A bárányborda gombával, sajttal készül, utóbbit a sütőben olvasztjuk rá a kész ételünkre. De mit és hogyan csináljunk előtte? A receptből kiderül!

Bárányborda jóasszony módra

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Recept: A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp ennél a báránybordánál sem. Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0