Sertéspörkölt hagyományos receptje

Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint…

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu

Rizses halragu

Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar ismét rántott halaf ennei, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét.

Pulyka, sült pulyka egészben

Csemege pulykasült

A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi recept ötlet a csemege pulykasült.

Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Malacaprólék-leves

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

gomba, gombás étel, csiperkegomba, csiperke alapanyag

Libamájjal töltött gombafejek

A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó recept ötlet egy ünnepi ebédre?

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Erőleves fácánból

Ehhez az erőleveshez nem csak fácánhúst, hanem más vad húst, (szarvast, vagy őzt) is használunk. Utóbbit darálva tesszük az ételbe.

Párolt vese velővel

Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Egészben párolt sertésmáj

Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is…

Főtt libamell tejszínes tormamártással

Füstölt libamellet használunk az ételhez, melyet meg is főzünk. Ezután állítjuk össze a hidegtálat, ami remek vendégváró különlegesség ünnepi asztalokra is.