Zöldséges halpástétom

Recept:

A zöldséges halpástétom elkészítésekor még az aszpik is szóba kerül. Nem titok, hogy a zselatin is játszik, de inkább olvassuk el a receptet és minden kiderül.

A halszeleteket szobahőmérsékleten felengedjük, az apróra vagdalt zöldségeket margarinban megpároljuk. A halak közül a nagyobbakat kissé kiklopfoljuk, picit megsózzuk, és citromlével meglocsoljuk. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a halszeleteket úgy, hogy a halhús túlérjen a formán. A maradék halfilét 20-25 dkg-nyit megdaráljuk, keverőtálba tesszük, és hozzátesszük a kihűtött zöldségeket, a habbá vert tejszínt és a tojásfehérjét. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A kibélelt formába a tölteléket belesimítjuk, ráhajtjuk a halszeletet, betakarjuk fóliával, és közepes hőmérsékletű vízgőzös sütőben 1 és negyed óráig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kibontjuk, aszpikkal átfényezzük, és szeletekben tálaljuk.
Az aszpik elkészítése: a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, majd mikor kezd hűlni, ecsettel megkenjük a haltekercs tetejét.

Hozzávalók

  • 60 dkg tőkehalfilé,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 karalábé,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tojásfehérje,
  • margarin,
  • citrom,
  • 1 teáskanál zselatin,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Törtburgonyát javasolunk hozzá.

Trükk

Az aszpik elkészítése nem trükkös, de még nem beszéltünk róla. Eddig.

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek

  • Vendégváró sonkás kifliVendégváró sonkás kifli Igazi szilveszteri vendégváró falatkákat készíthetünk egy kis ötletességgel, amihez a karácsonyról megmaradt főtt füstölt húst is […]
  • Töltött zsemle baconbanTöltött zsemle baconban A szilveszteri buli közben jól esik egy-egy szendvics, ami felszívja az elfogyasztott alkoholt. A bacon szalonnába tekert töltött zsemle […]
  • Fasírt receptFasírt recept A recept alapján tökéletes fasírtot tudsz készíteni! A pontos mennyiségek mellett részletes leírást adunk, lépésről lépésre elmondjuk mit […]
  • Joghurtos, csirkehúsos burgonyasalátaJoghurtos, csirkehúsos burgonyasaláta Recept: Sokat gondolkodtunk, hová is kategorizáljuk ezt a burgonyasalátát. Aztán Salamoni döntés született, saláta és hidegtál […]
  • Gazpacho – paradicsomos spanyol levesGazpacho – paradicsomos spanyol leves Hidegen fogyasztandó leves a gazpacho. A paradicsomot, paprikát és a kovászos uborkát és a többi összetevőt összeturmixoljuk, majd […]
Posted in Hidegtál receptek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − tizenegy =