Zöldséges halpástétom

Recept:

A zöldséges halpástétom elkészítésekor még az aszpik is szóba kerül. Nem titok, hogy a zselatin is játszik, de inkább olvassuk el a receptet és minden kiderül.

A halszeleteket szobahőmérsékleten felengedjük, az apróra vagdalt zöldségeket margarinban megpároljuk. A halak közül a nagyobbakat kissé kiklopfoljuk, picit megsózzuk, és citromlével meglocsoljuk. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a halszeleteket úgy, hogy a halhús túlérjen a formán. A maradék halfilét 20-25 dkg-nyit megdaráljuk, keverőtálba tesszük, és hozzátesszük a kihűtött zöldségeket, a habbá vert tejszínt és a tojásfehérjét. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A kibélelt formába a tölteléket belesimítjuk, ráhajtjuk a halszeletet, betakarjuk fóliával, és közepes hőmérsékletű vízgőzös sütőben 1 és negyed óráig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kibontjuk, aszpikkal átfényezzük, és szeletekben tálaljuk.
Az aszpik elkészítése: a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, majd mikor kezd hűlni, ecsettel megkenjük a haltekercs tetejét.

Hozzávalók

  • 60 dkg tőkehalfilé,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 karalábé,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tojásfehérje,
  • margarin,
  • citrom,
  • 1 teáskanál zselatin,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Törtburgonyát javasolunk hozzá.

Trükk

Az aszpik elkészítése nem trükkös, de még nem beszéltünk róla. Eddig.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 − 6 =