Velős pirítós

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A legegyszerűbb elkészítése a velős pirítósnak, amikor a levesben főtt csontból kiütögetett velőt a pirítósra tesszük, megsózzuk. Ám ha nyersen kaptunk (sertés, marha, vagy borjú) velőt, azt így készítsük:

Velős pirítós recept

Hozzávalók

  • 50 dkg velő
  • egy fej vöröshagyma
  • bors
  • majoranna
  • petrezselyem
  • tojás
  • tejföl

A velős pirítós elkészítése

  1. A sertés- marha- vagy borjúvelőt langyos, folyó vízben megtisztítjuk a hártyáitól.
  2. Sós, citromos vízben öt percig főzzük, majd hideg helyen lehűtjük.
  3. Finomra vágott hagymát pirítunk olajban, hozzátesszük az apróra vágott velőt.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  5. Ízlés szerint felverünk tojásokat, tejföllel elkeverjük, a velőre öntve megsütjük.
  6. Pirítósra halmozzuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
velős pirítós
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Hidegtál receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 6 =