Töltött zsemle baconban

Buli közben jól esik egy-egy olyan szendvics, ami felszívja az elfogyasztott alkoholt. A bacon szalonnába tekert töltött zsemle nem csak alkalmas erre, de finom is!

Egy tipp a recept előtt: ha a zsemle helyett négyzet alakú (toast) szeletelt kenyeret használsz, könnyebben meg tudod sütni, mint az egyenetlen felületű zsemlét.

A töltelék elkészítése nem lesz egy bonyolult dolog, ahogy a szendvicsek elkészítése sem. Így készíts magadnak és a családnak egy különleges szendvicset:

Töltött zsemle baconban recept

Hozzávalók

  • 4 db zsemle vagy 8 szelet kenyér,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 kávéskanál mustár,
  • 4 vastagabb szelet sajt,
  • zsemlénként legalább 4 szelet bacon szalonna.

Töltött zsemle elkészítése

  1. A zsemlét kettévágjuk, egy-egy fél szeletet megkenünk a habosra kevert és mustárral ízesített vajjal.
  2. A zsemle két fele közé helyezzünk egy vastag sajtszeletet.
  3. Bacon szalonnával tekerjük körbe a zsemlét.
  4. Szükség esetén fogpiszkálóval rögzítjük a szeleteket, majd kevés olajon egy serpenyőben addig pirítjuk minden oldalát, míg a szalonna ropogós nem lesz.
Recept összefoglaló
Recept:
Töltött zsemle baconban
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Posted in Hidegtál receptek, Szendvics receptek and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × négy =