Gombával töltött zsemle

Recept:

Egyszerűsége révén gyorsan összeüthető vacsora étel.

A gombát felszeleteljük és vajban a finomra vágott hagymával együtt összepároljuk. Sóval, borssal, paprikakrémmel, petrezselyemmel ízesítjük. A félbe vágott zsemléket rövid ideig tejbe mártjuk, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük, a vágott felével felfelé. Mindegyik tetejére párolt gombát rakunk,tejfölt teszünk rá, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Hozzávalók

  • 4 zsemle,
  • 30 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • vaj,
  • petrezselyem,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • só,
  • bors,
  • paprikakrém.

Tálalás

Melegen!

Trükk

A paprikakrém helyett zöldpaprikát is adhatunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 3 =