Gombával töltött zsemle

Recept:

Egyszerűsége révén gyorsan összeüthető vacsora étel.

A gombát felszeleteljük és vajban a finomra vágott hagymával együtt összepároljuk. Sóval, borssal, paprikakrémmel, petrezselyemmel ízesítjük. A félbe vágott zsemléket rövid ideig tejbe mártjuk, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük, a vágott felével felfelé. Mindegyik tetejére párolt gombát rakunk,tejfölt teszünk rá, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Hozzávalók

  • 4 zsemle,
  • 30 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • vaj,
  • petrezselyem,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • só,
  • bors,
  • paprikakrém.

Tálalás

Melegen!

Trükk

A paprikakrém helyett zöldpaprikát is adhatunk hozzá.

Hasonló receptek

  • Gombás-szalonnás makaróniGombás-szalonnás makaróni Finom gombás-szalonnás makaróni bármikor jöhet ebédre vagy vacsorára. Hogy el tudd készíteni, részletesen leírtuk az elkészítés […]
  • Bakonyi sertésszeletBakonyi sertésszelet Közkedvelt, finom főétel a Bakonyi sertésszelet, mely a tejfölös-szalonnás-gombás ragutól kapja meg az egyediségét. A recept elkészítését […]
  • Mustáros sertéscombgombás raguvalMustáros sertéscombgombás raguval Egyben sütjük meg a szaftos, mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a […]
  • Tejszínes, gombás libamájszeletekTejszínes, gombás libamájszeletek A tejszínes, gombás libamájszeletek úgy készül, hogy a májat megsütjük, elkészítjük külön a mártást, majd nyakon öntjük vele.
  • Libamájjal töltött gombafejekLibamájjal töltött gombafejek A libamájat felhasználva egy krémes tölteléket készítünk és ezzel töltjük meg a gombát, amit azután bebundázva forró olajban kisütünk. Jó […]
Posted in Gombás receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhárom − 5 =