Gombás lecsó

Korábbi lecsós receptünkbe tököt tettünk, emlékeznek rá? Most a gombás lecsó van porondon. Bevallom, nekem a lecsó gyerek koromban kizárólag a tojással készült változatot jelentette, csak nemrég kezdtem el felfedezni, hogy tojás nélkül is van lecsó. A gomba ebben a receptben ugyan olyan finom, mint bármi másban. Hogy milyen gombát tesz a lecsóba, azt Önre bízom, én a szegfűgombát – más néven tyúkgombát – ajánlom.

Gombás lecsó receptje

Hozzávalók

50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg gomba,
olaj,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.

Gombás lecsó elkészítése

A gombát vékony szeletekre vágjuk.
Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát.
Rövid ideig pároljuk, majd gombaszeleteket, és hámozott paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, és mérsékelt lángon, néha megkeverve puhára pároljuk.

Hasonló receptek

  • Zöldbabos lecsó receptjeZöldbabos lecsó receptje Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi a zöldbabos lecsó, melynek alapja a […]
  • Juhtúrós gomba receptjeJuhtúrós gomba receptje A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit […]
  • Rizses lecsóRizses lecsó Így készül a rizses lecsó, amit akár önálló fogásként, vagy főételként is tálalhatjuk. A […]
  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a […]
Recept kategória: Gombás receptek, Vegetáriánus receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × négy =