Bélszínérmék gombafejekkel

Recept:

A bélszínt más néven vesepecsenyeként is emlegetik, mert a marhának a vesetájék fölött levő húsa. Sokak szerint a legfinomabb hús.

Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmécskét vágunk. Mindegyiket a kés pengéjével kicsit ellapítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket. Jól megmossuk, leszárítjuk, és mindegyik belső részébe kevés sót és borsot szórunk. Serpenyőben olajat hevítünk, egyszerre tesszük bele a húsérméket, és a gombafejeket, és gyakran rázogatva a serpenyőt, megsütjük. Végül megszórjuk petrezselyemmel.

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Párolt rizzsel tálaljuk.

Trükk

Most nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő + 5 =