Bélszínérmék gombafejekkel

Recept:

A bélszínt más néven vesepecsenyeként is emlegetik, mert a marhának a vesetájék fölött levő húsa. Sokak szerint a legfinomabb hús.

Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmécskét vágunk. Mindegyiket a kés pengéjével kicsit ellapítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket. Jól megmossuk, leszárítjuk, és mindegyik belső részébe kevés sót és borsot szórunk. Serpenyőben olajat hevítünk, egyszerre tesszük bele a húsérméket, és a gombafejeket, és gyakran rázogatva a serpenyőt, megsütjük. Végül megszórjuk petrezselyemmel.

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Párolt rizzsel tálaljuk.

Trükk

Most nincs.

Hasonló receptek

  • Bifsztek tükörtojássalBifsztek tükörtojással Rostélyon készült tavaszi étel, így készül a bifsztek tükörtojással. Tálaláskor a hússzeletekre 1-1 tükörtojást helyezünk. Friss […]
  • Marhahús ribizlimártással receptjeMarhahús ribizlimártással receptje Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát […]
  • Borjúszelet libamájjal töltveBorjúszelet libamájjal töltve Recept: A borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept - ha az összetevőkből […]
  • CsevapcsicsaCsevapcsicsa A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül.
  • Zöldbabos metélt gombávalZöldbabos metélt gombával Tavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez […]
Recept kategória: Gombás receptek, Marha receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + 2 =