Bélszínérmék gombafejekkel

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A bélszínérmék gombafejekkel érlelt marhahúsból a legfinomabb, így ezt a hozzávalót javasoljuk. Az érlelt bélszín nem olcsó mulatság, a hentesek úgy készítik, hogy néhány napig (esetleg 2 – 3 hétig) száraz, hűvös helyen tárolják a marhahúst, ami így magától beérik, azaz a belseje puhább, porhanyósabb, a külseje sötétebb, szárazabb lesz.

A bélszínt más néven vesepecsenyeként is emlegetik, mert a marhának a vesetájék fölött levő húsa. Sokak szerint a legfinomabb marhahús.

Bélszínérmék gombafejekkel hozzávalók

  • 60 dkg bélszín,
  • 25 dkg gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Bélszínérmék gombafejekkel recept

  1. Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmécskét vágunk.
  2. Mindegyiket a kés pengéjének lapjával kicsit ellapítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk.
  3. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket.
  4. Jól megmossuk, leszárítjuk, és mindegyik belső részébe kevés sót és borsot szórunk.
  5. Serpenyőben olajat hevítünk, egyszerre tesszük bele a húsérméket, és a gombafejeket, és gyakran rázogatva a serpenyőt, megsütjük.
  6. Végül megszórjuk petrezselyemmel.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Bélszínérmék gombafejekkel
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Gombás receptek, Marha receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + egy =