A bélszínérmék gombafejekkel érlelt marhahúsból a legfinomabb, így ezt a hozzávalót javasoljuk. Az érlelt bélszín nem olcsó mulatság, a hentesek úgy készítik, hogy néhány napig (esetleg 2 – 3 hétig) száraz, hűvös helyen tárolják a marhahúst, ami így magától beérik, azaz a belseje puhább, porhanyósabb, a külseje sötétebb, szárazabb lesz.
A bélszínt más néven vesepecsenyeként is emlegetik, mert a marhának a vesetájék fölött levő húsa. Sokak szerint a legfinomabb marhahús.
Bélszínérmék gombafejekkel hozzávalók
- 60 dkg bélszín,
- 25 dkg gomba,
- 1 csokor petrezselyem,
- őrölt bors,
- só,
- olaj a sütéshez.
Bélszínérmék gombafejekkel recept
- Az érlelt bélszínből 12 darab 4-5 dkg-os érmécskét vágunk.
- Mindegyiket a kés pengéjének lapjával kicsit ellapítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk.
- Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket.
- Jól megmossuk, leszárítjuk, és mindegyik belső részébe kevés sót és borsot szórunk.
- Serpenyőben olajat hevítünk, egyszerre tesszük bele a húsérméket, és a gombafejeket, és gyakran rázogatva a serpenyőt, megsütjük.
- Végül megszórjuk petrezselyemmel.
- Párolt rizzsel tálaljuk.