Zöldborsófőzelék tükörtojással

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák tipikus tükörtojását ajánljuk hozzá. Sült hússal, kolbásszal is előszeretettel fogyasztjuk ezt a kicsit édeskés főzeléket.

Habarással fogjuk sűríteni a főzelékünket, akinek ez gondot okoz, az a hivatkozásra kattintva elolvashatja, mi is az a habarás.

A zöldborsó mellett sárgaborsóból is készítünk főzeléket. A menzák népszerű betonfőzelékének receptje itt olvasható.

Zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók

  • 1 kg kifejtett zöldborsó,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • olaj,
  • cukor,
  • só.

Zöldborsófőzelék elkészítése

  1. A borsót kevés – enyhén sós, forrásban lévő – vízbe tesszük, és puhára főzzük.
  2. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, kevés vízzel felhígítva csomómentesre keverjük, majd a megfőtt borsót besűrítjük vele.
  3. A habarással kevergetve felfőzzük, közben ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.
  4. Közben az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a tojásokat egyenként beleütve megsütjük.
  5. A kész zöldborsófőzeléket tálakra merjük és a tükörtojást egy sütőlapáttal óvatosan, anélkül, hogy szétmenne a tetejére rakjuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Zöldborsófőzelék tükörtojással
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Főzelék receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizenhárom =