Zöldborsófőzelék tükörtojással

Recept:

A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák tipikus tükörtojását ajánljuk hozzá.

A borsót kevés – enyhén sós, forrásban lévő – vízbe tesszük, és puhára főzzük. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, kevés vízzel felhigítva csomómentesre keverjük, majd a megfőtt borsót besürítjük vele. A habarással kevergetve felfőzzük, közben ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük. Közben az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a tojásokat egyenként beleütve megsütjük.

Hozzávalók

  • 1 kg kifejtett zöldborsó,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • olaj,
  • cukor,
  • só.

Tálalás

A főzeléket tányérokra adagoljuk, és 1-1 tükörtojást ültetünk a tetejére.

Trükk

A habarásról már szóltunk a konyhatechnológia részben!

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonlók

Kategória: Főzelék receptek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + 14 =