Töltött karalábé

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Nehéz besorolni a töltött karalábét, de ha abból indulunk ki, hogy a töltött paprika főzelékféle, akkor ez az étel is ebbe a kategóriába tartozik. Megtöltjük a kivájt karalábékat a darált húsos masszával és egy szószt készítünk hozzá. Ez így összefoglalva egyszerűnek tűnik és hidd el, a részletes recept sem sokkal bonyolultabb!

Mi történik akkor, ha valaki nem szereti a karalábét? Egyszerűen kiszedi a húsgombóc tölteléket és elfogyasztja a mártással. A gyerekek közül sokan így csinálják…

A töltelék hozzávalói hasonlatosak a fasírt receptnél taglaltakkal: hagyma, darált hús, tojás, zsemle és fűszerek. Aki a fasírtot szereti a főzelékek mellé fogyasztani, nagy valószínűséggel kedvelni fogja ezt az ételt is. Finom tavaszi étel, érdemes kipróbálni! A tavaszi ételek közül a zsenge karalábéból készített főzelék akár vacsorára, akár ebédre remek fogás!

Darált hússal töltött karalábé recept

Hozzávalók

  • 8 zsenge karalábé,
  • 35 dkg darált sertéshús,
  • 1 zsemle,
  • 1,5 dl tej,
  • 1 tojás,
  • fél fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • ételízesítő,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Töltött karalábé elkészítése

  1. A töltelékhez egy serpenyőben a vaj felében világosra pirítjuk a hagymát, majd beletesszük a darált húst, és rövid ideig pirítjuk.
  2. Közben sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  3. Mikor kihűlt, összekeverjük a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással.
  4. A karalábékat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, belsejüket karalábé vájóval kivájjuk, majd beletesszük a tölteléket. Vigyázva kapard ki a karalábét, nehogy kilukadjon az alja!
  5. A kivájt részeket letesszük a lábas aljára.
  6. Rárakjuk a töltött karalábékat, és annyi ételízesítővel fűszerezett vizet öntünk alá, hogy ne érje el a tölteléket.
  7. Lefedjük az edényt, és forrástól mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  8. A karalábékat kiszedjük, a levét világos vajas rántással besűrítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és kiforraljuk.
  9. Visszarakjuk a karalábékat, együtt is felforraljuk.

Az ételízesítővel fűszerezett víz helyett kész csontlevest, vagy leveskockából készített zöldséglevest is önthetsz a karalábék alá, úgy is nagyon finom lesz a főzeléked.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Darált hússal töltött karalábé recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Főzelék receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =