Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék tálalva | kedvenc-receptek.huSokan azért tartanak a kelkáposzta főzeléktől, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. A recept végén eláruljuk, hogyan lehet ezt a kellemetlen mellékhatást kivédeni!

Kelkáposzta főzelék hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír,
  • 2-3 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 40 dkg krumpli,
  • kapor,
  • köménymag,
  • fokhagyma,
  • só.

Kelkáposzta főzelék elkészítése

  1. Erős, forró vízsugár alatt megmossuk a kelkáposztát, vagy 1 -2 percig főzzük.
  2. Szeletekre vágjuk, majd a hámozott, kockázott krumplival együtt, köménnyel ízesítve sós vízben kb.: 35 perc alatt megfőzzük.
  3. Zsemle színű rántással sűrítjük.
  4. Kaporral, vagy fokhagymával is ízesíthetjük.
  5. Fasírozottal tálaljuk.

Kelkáposzta főzelék lábasban | kedvenc-receptek.hu

TIPP√: Sokan azért tartanak a kelkáposzta főzelék fogyasztásától, mert egyeseknél a kelkáposzta puffadást okozhat. Mi a főzelék készítése előtt leforrázzuk a kelkáposztát, állítólag ez segít a bajokon!

Hasonlók

Kategória: Főzelék receptek Címkék: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz − négy =