Sárgaborsó főzelék recept

Sárgaborsó főzelék (Beton főzelék) receptje

Gyerekkorunkban hívtuk beton főzeléknek a sárgaborsó főzeléket, és akkor nem is kedveltük annyira. Felnőtt fejjel már más a véleményünk! Főleg ha virsli, sült oldalas, vagy pörkölt is van hozzá…

Sóska, sóskamártás, sóskafőzelék

Sóskamártás

Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a friss tavaszi ételt. Nekünk inkább a mártás a szimpatikus és főtt marhahússal, főtt burgonyával fogyasztjuk.

Kelkáposzta főzelék tálalva | kedvenc-receptek.hu

Kelkáposzta főzelék

Az egyik legnépszerűbb ételünk lehet a kelkáposzta főzelék. Mi fasírozottal vagy sült hússal tálaljuk. Egy tippet is adunk arra, hogyan kerülje el, hogy felpuffassza a kelkáposzta!

Töltött paprika

Töltött paprika

Nálunk az a divat, hogy aki nem szereti a paprikát az ételben, annak nem kell megenni, mivel a töltelékből külön gombócokat is készítünk és úgy tálaljuk a töltött paprikát, hogy ez is van benn, meg az is.

tökös receptek | kedvenc-receptek.hu

Tökpaprikás

A pirított hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát és a tököt. Felforraljuk, zöldpaprikát, paradicsomot és habarást adunk hozzá, a végén nyakon öntjük tejszínnel. Kész a tökpaprikás.

Vitaminfőzelék

Recept: Friss tavaszi ételeink közül az első a vitaminfőzelék. Ebben az időszakban is szükségünk van a vitaminra, együnk hát belőle bőségesen!