Töltött karalábé

Recept:

A töltött karalábé egy meleg előétel recept. Hiánypótló, mert eddig előételünk nem volt (ejnye!), de mostantól szépen duzzad a kategória. Főleg ha küldenek hozzánk előétel receptet!

A töltelékhez egy serpenyőben a vaj felében világosra pirítjuk a hagymát, majd beletesszük a darált húst, és rövid ideig pirítjuk. Közben sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Mikor kihült, összekeverjük a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. A karalábékat meghámozzuk, belsejüket kivájjuk, majd beletesszük a tölteléket. A kivájt részeket letesszük a lábas aljára. Rárakjuk a töltött karalábékat, és annyi ételízesítővel fűszerezett vizet öntünk alá, hogy ne érje el a tölteléket. Lefedjük az edényt, és forrástól mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A karalábékat kiszedjük, a levét világos vajas rántással besürítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és kiforraljuk. Visszarakjuk a karalábékat, együtt is felforraljuk.

Hozzávalók

  • 8 zsenge karalábé,
  • 35 dkg darált sertéshús,
  • 1 zsemle,
  • 1,5 dl tej,
  • 1 tojás,
  • fél fej vöröshagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • ételízesítő,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Trükk

Az előételeknek a trükkje az, hogy utána jön még egy fogás. Hiába nagyon finom, csak ezt szem előtt tartva fogyasszunk belőle!

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy − 3 =